Scroll Top

Skrivanek – ISO-gecertificeerd vertaalbureau

ISO-certificering – de beste kwaliteitsgarantie voor onze diensten

badge

WAAR STAAT DE AFKORTING ISO VOOR?

ISO is een internationale organisatie die normen opstelt voor bedrijven en organisaties. ISO staat voor Internationale Organisatie voor Standaardisatie. De organisatie is opgericht in 1947 en het hoofdkantoor is gevestigd in Genève, Zwitserland. ISO-normen bestrijken een breed scala aan onderwerpen, waaronder kwaliteitsmanagement, milieumanagement, veiligheid en nog veel meer. Er zijn meer dan 21.000 ISO-normen die door bedrijven en organisaties over de hele wereld worden gebruikt. ISO-normen helpen ervoor te zorgen dat producten en diensten van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan de verwachtingen van de klant. Ze helpen organisaties ook om efficiënter te werken en dure fouten te voorkomen.

DE ROL VAN CERTIFICERINGSINSTANTIES

Certificeringsinstanties zijn organisaties zoals DQS, TÜV of DEKRA die certificeringen toekennen aan personen of bedrijven. Certificeringsinstanties zijn geaccrediteerd, wat betekent dat ze door een andere organisatie zijn erkend als bevoegd om certificeringen toe te kennen. Certificering wordt vaak voor een beperkte periode toegekend, waarna hercertificering vereist is. Certificeringsinstanties bieden meestal een aantal verschillende certificeringsprogramma’s aan, die elk hun eigen specifieke eisen hebben. Certificering wordt gebruikt om aan te tonen dat aan industrienormen wordt voldaan of om prestaties op een bepaald gebied te erkennen. Certificeringsinstanties vragen meestal een vergoeding voor hun diensten en de kosten van certificering kunnen variëren afhankelijk van het programma en de aanbieder. Certificering kan voor organisaties een belangrijke manier zijn om hun streven naar kwaliteit en uitmuntendheid aan te tonen, en het kan individuen een concurrentievoordeel op de markt geven.

DE CERTIFICERINGSINSTANTIE TÜV NORD CERT GMBH VOOR SKRIVANEK GMBH

TÜV Nord CERT GmbH is een onafhankelijke, internationale certificeringsinstantie die een breed scala aan diensten en certificeringsprogramma’s aanbiedt die zijn afgestemd op de behoeften van bedrijven en organisaties. TÜV Nord CERT GmbH is geaccrediteerd door de DAkkS (Duitse accreditatie-instelling) en werkt volgens internationale normen.

Skrivanek is door TÜV Nord CERT GmbH gecertificeerd voor zijn kwaliteitsmanagementsysteem, dat essentieel is voor de activiteiten van het bedrijf. Deze certificering garandeert dat Skrivanek voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.

De certificeringsinstantie TÜV Nord CERT GmbH is een integraal onderdeel van de activiteiten van een een erkend gecertificeerd vertaalbureau als Skrivanek en helpt ervoor te zorgen dat het legaal en veilig kan opereren in veel verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, onderwijs en productie. TÜV Nord CERT GmbH is een betrouwbare partner voor Skrivanek en levert certificeringsdiensten die geschikt zijn voor het beoogde doel en in overeenstemming zijn met internationale normen.

gecertificeerd Skrivanek stars
gecertificeerd Skrivanek mark
gecertificeerd Skrivanek button

WAT IS DE DEFINITIE VAN ISOCERTIFICERING?

ISO-certificering is een kwaliteitsmanagementsysteem dat organisaties een kader biedt om hun prestaties te verbeteren en ervoor te zorgen dat hun producten en diensten voldoen aan de eisen van klanten en autoriteiten. Het is gebaseerd op de principes van kwaliteitsborging, waaronder de planning, controle en beoordeling van processen en producten om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de normen. Het certificeringsproces wordt meestal uitgevoerd door een onafhankelijke certificeringsinstantie, die een tijdelijk certificaat afgeeft als de beoordeling positief is. ISO-certificering is vrijwillig, maar het kan organisaties helpen om hun inzet voor kwaliteit te benadrukken en hun concurrentiepositie te verbeteren.

OP WELKE GEBIEDEN WORDEN CERTIFICERINGEN UITGEVOERD?

Het certificeringsproces, dat op verschillende gebieden wordt uitgevoerd, helpt ervoor te zorgen dat alle aspecten van een project aan de vereiste normen voldoen. De gebieden waarop certificering wordt uitgevoerd zijn kwaliteitscontrole, veiligheid en milieueffecten. Op elk van deze gebieden voert een team van experts van certificeringsinstanties een grondige controle van het project uit om mogelijke problemen te identificeren. Deze methoden om het project te controleren omvatten audits van het managementsysteem van het bedrijf, beoordelingen van documentatie en interviews met werknemers. Na het identificeren van mogelijke probleemgebieden werkt het team samen met het projectteam aan een plan om deze problemen te corrigeren. Zodra de corrigerende maatregelen zijn geïmplementeerd, wordt het certificeringsproces afgerond en krijgt het project groen licht om door te gaan.

WELKE SOORTEN ISOCERTIFICATEN ZIJN ER?

Er zijn drie hoofdtypen ISO-certificaten:

  • Kwaliteitsmanagementcertificaten worden toegekend aan organisaties die hebben aangetoond dat ze zich inzetten voor kwaliteitscontrole en voortdurende verbetering.
  • Milieubeheercertificaten worden toegekend aan organisaties die over effectieve systemen beschikken om hun impact op het milieu te beheren.
  • Arbo- en veiligheidsmanagementcertificaten worden toegekend aan organisaties die hun betrokkenheid bij de gezondheid en veiligheid van hun werknemers hebben aangetoond.

Alle drie de ISO-certificaten kunnen een organisatie helpen om haar activiteiten te verbeteren en haar klanten te laten zien dat ze streeft naar kwaliteit en uitmuntendheid.

WELKE SOORTEN ISOCERTIFICATEN ZIJN ER VOOR VERTAALDIENSTEN?

Er zijn een aantal verschillende ISO-certificaten voor vertaaldiensten. De meest voorkomende is ISO 9001:2015, een norm voor kwaliteitsmanagement. Deze certificering omvat alle aspecten van het vertaalproces, van projectplanning tot levering. Met dit certificaat kunt u er zeker van zijn dat een vertaalbedrijf diensten van hoge kwaliteit levert en u niet opscheept met een slechte vertaling. Andere ISO-certificaten voor vertaaldiensten zijn ISO 17100:2015, dat betrekking heeft op kwaliteitsbeheer voor vertaaldiensten, en ISO 27001:2013, op het gebied van informatiebeveiligingsbeheer. Deze certificaten geven klanten de zekerheid dat hun persoonlijke gegevens en vertrouwelijke documenten op een veilige en professionele manier worden behandeld.

SKRIVANEK BEZIT DE VOLGENDE 5 CERTIFICATEN:

ISO 9001 CERTIFICERING

Skrivanek is sinds 2002 een ISO-gecertificeerd vertaalbureau volgens de norm ISO 9001:2015. Dit betekent dat ons kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de hoogste internationale normen. Zo werken wij waar mogelijk alleen met native speakers en zeer ervaren vertalers, die in het verleden hebben aangetoond dat zij steevast uitstekende kwaliteit kunnen leveren. Het ISO 9001:2015-certificaat erkent ons streven naar uitmuntendheid en klanttevredenheid. Het certificeringsproces is streng en vereist regelmatige audits om ervoor te zorgen dat we voldoen aan de normen van ISO 9001:2015. Ons kwaliteitsborgingssysteem dient om alle procedures en processen binnen het bedrijf te standaardiseren, wat talloze voordelen oplevert voor klanten: verbeterde communicatie, kortere doorlooptijden en een correcte vertaling van constante hoge kwaliteit.

Daarnaast is de ISO 9001:2015-certificering een waardevol marketinginstrument waarmee we ons kunnen onderscheiden van de concurrentie en onze klanten kunnen laten zien dat ze op onze kwaliteit kunnen vertrouwen. Dankzij de strenge eisen die wij stellen aan vertalingen door onze native speakers, lukt het keer op keer om een goede indruk te maken op de afnemer. Skrivanek is er dan ook trots op een ISO 9001:2015 gecertificeerd vertaalbureau te zijn en zal continu blijven streven naar uitmuntendheid in alles wat zij doet.

ISO 18587 CERTIFICAAT

Als erkend vertaalbureau zijn we altijd op zoek naar manieren om de kwaliteit van onze diensten te verbeteren. Daarom zijn we blij te kunnen aankondigen dat we sinds 2021 ISO 18587 gecertificeerd zijn. De norm is een uitbreiding van de ISO 17001-certificering voor vertaaldiensten en is nog relatief nieuw en stelt internationaal erkende normen voor post-editing (het proces van het corrigeren van machinaal vertaalde teksten door menselijke vertalers). Deze certificering heeft voornamelijk betrekking op het proces en de workflow van post-editing, waarbij projectmanagers een centrale rol spelen naast post-editors. Deze certificering is een bewijs van onze toewijding aan kwaliteit en ons streven om onze klanten de best mogelijke service te bieden. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.

ISO 14001 CERTIFICERING

ISO 14001-certificering betekent dat Skrivanek als erkend gecertificeerd vertaalbureau voldoet aan de eisen voor een effectief milieumanagementsysteem. De norm biedt een kader om organisaties te helpen hun milieueffecten te identificeren en te beheersen en hun milieuprestaties te verbeteren. Skrivanek streeft naar voortdurende verbetering van haar milieuprestaties en het voorkomen van vervuiling. We controleren voortdurend of de norm wordt nageleefd en evalueren ons milieubeheersysteem jaarlijks om de doeltreffendheid ervan te garanderen. Onze werknemers spelen een sleutelrol in ons milieubeheersysteem en we bieden trainingen om ervoor te zorgen dat zij zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheden. We zijn er trots op dat we ISO 14001-gecertificeerd zijn en zullen hard blijven werken om het milieu te beschermen. Deze certificering is een bewijs van onze inzet om een verantwoordelijk en milieuvriendelijk bedrijf te zijn.

Bedankt dat u ons steunt in onze inspanningen!

ISO 27001 CERTIFICERING

ISO 27001 is een internationale norm die de vereisten definieert voor een beheersysteem voor informatiebeveiliging (ISMS). Skrivanek is sinds 2012 ISO 27001 gecertificeerd, wat betekent dat we over de best mogelijke beveiligingsmechanismen beschikken om de gegevens van onze klanten te beschermen. We nemen en evalueren voortdurend maatregelen om klantgegevens te beschermen en vertrouwen niet alleen op het gebruik van moderne technologieën, maar ook op de bevordering van bewustzijn en verantwoordelijkheid bij elke individuele werknemer. De ISO 27001-certificering is uw garantie dat Skrivanek zich inzet voor de bescherming van uw gegevens.

ISO 17100 CERTIFICERING

ISO 17100:2015 is een internationale norm die de vereisten voor vertaaldiensten specificeert. De norm richt zich op menselijke en technische middelen, kwaliteits- en projectbeheer, contractuele kaders en procedures voor de levering van diensten. Dit maakt een veel objectievere beoordeling van de kwaliteit mogelijk en garandeert een constant hoge vertaalkwaliteit. Skrivanek is sinds 2016 ISO 17100:2015 gecertificeerd. Deze certificering laat zien dat wij ons inzetten om onze klanten het hoogste niveau van kwaliteit en service te bieden. Voor dit doel heeft Skrivanek een eigen kwaliteitsbeleid ontwikkeld. ISO 17100:2015 is slechts een van de vele manieren waarop we ervoor zorgen dat onze klanten de best mogelijke lokalisatiediensten ontvangen.

Als u meer wilt weten over de stelregels van ons kwaliteits- en milieumanagementsysteem, kunt u ons beleid voor de jaren 2020 tot 2024 downloaden.

U kunt de details van ons informatiebeveiligingsbeleid voor de jaren 2020 tot 2024 hier downloaden.

BIJNA 30 JAAR ERVARING!

Wij leveren professionele vertalingen volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

100+

TALENCOMBINATIES

100%

VAN ONZE KLANTEN ZOU ONS AANBEVELEN BIJ ANDEREN

50+

VAKGEBIEDEN

Wat onze klanten over ons zeggen

1

Wij zijn een nieuwe klant. De eerste vertaling werd erg snel geleverd. We hopen op een goede samenwerking.

Ga verder met dit niveau van service en kwaliteit. Onze gelukwensen.

Heel erg tevreden tot nu toe!

Soms kan ik niet anders dan met andere firma’s werken – als ik de keuze heb dan werk ik in de eerste plaats met jullie.

Goede vertalingen, goede kwaliteit die wat ons betreft beter is dan de vertaalbureaus waar we eerder mee werkten.