Scroll Top

Geen tierelantijnen!

Green red Season's Greetings_website

Het jaar 2023 is binnenkort weer voorbij, en ik weet niet hoe het met jullie staat, maar als we de balans opmaken is het lastig om de uitkomst positief te bezien. De toon in de politiek en op straat is nog ruwer geworden, wrok en discriminatie worden openlijk uitgesproken, er is steeds minder respect voor de ander. Daarbij komt de angst voor een aanhoudende hoge inflatie en de gevolgen van de voortschrijdende klimaatverandering.

Na de jaren van Corona met de lockdowns verlangden we er gewoon naar dat het weer een beetje normaal zou worden. Maar het liep heel anders en het lijkt erop dat we als samenleving de lichtheid en onschuld van ons bestaan verloren hebben.

Zonder een zekere lichtheid en misschien zelfs onbekommerdheid, is optimisme naar mijn idee nauwelijks mogelijk. Maar toch wil ik optimistisch blijven, en positief blijven denken.

Daarom geloof ik nog steeds dat de mensen tot bezinning zullen komen en iedereen het recht gunnen op een bestaan. Daarom blijf ik geloven dat de mensen in 2024 de juiste democratische keuzes zullen maken. Daarom blijf ik geloven dat innovatie en ijver zich overal in de economie zullen uitbetalen, en betere omstandigheden kunnen creëren waar iedereen van profiteert.

Is dat alles wensdenken? Misschien – maar als we allemaal met elkaar en aan onszelf werken, kunnen we op zijn minst een paar stappen in de goede richting zetten. Dat zou toch al heel wat zijn voor 2024?

Ik wil deze e-mail zeker niet beëindigen zonder jullie allemaal hartelijk te bedanken voor de geweldige samenwerking in 2023. Dat wordt door ons bij Skrivanek echt heel erg gewaardeerd.

Ik wens jullie allen om te beginnen een paar ontspannende en vreedzame feestdagen.

Geen grootse dingen – gewoon ontspannen! In het nieuwe jaar hebben we al onze kracht weer nodig!

Houd er rekening mee dat ons kantoor gesloten is op 25 en 26 december en 1 januari.